LEES! Het boekenfestival schenkt extra aandacht aan jonge lezertjes

LEES! Het boekenfestival denkt ook aan de jongste lezertjes. Zij kunnen zich uitleven in hal 2 waar ze naast een heleboel strips, ook klassieke en nieuwe kinderboeken vinden. Maar de grootste verrassing is misschien wel het grote kinderpodium waar zij terecht kunnen voor leuke workshops, voorleesmomenten en meet and greets met hun favoriete personages en auteurs.

LEES! Het boekenfestival pakt een hele week uit met een geweldig kinderpodium in hal 2 waar de jongste lezers onder ons zich naar hartenlust kunnen uitleven. Voorleessessies, workshops, interviews en knutselmomenten zijn maar een kleine greep uit het grote aanbod.

Voorleessessies

Onder andere Marc De Bel, Guy Didelez, Marieke V. Hooff, Vera Vanrenterghem, Meneer zee, Mattijs F.Scheepers, Kristina Ruell en Inge Bergh en Lynn Pinsart zullen er voorlezen. Bumba, Geronimo Stilton en Maya De Bij beloofden langs te komen voor een meet and greet met de fans. Een van de hoogtepunten zal ongetwijfeld het bezoek zijn van Samen & Marie op 7 november om 10.30 uur.

Workshops

Wie graag wil leren dieren tekenen kan terecht voor de workshop ‘Hoe teken je dieren’ van Leontine Gaasenbeek, aardappelstempelen kan terecht bij Henk vd Gugten en wie wil griezelen kan dat tijdens de griezelworkshop van Tom Thys en Leslie Saurus. Kristina Ruell en Inge Bergh leren iedereen hoe ze mooie fietsslingers kunnen maken. Lynn Pinsart en Flore Deman hebben het over illustratietechnieken en Yarne Daeren leert je hoe je prenten moet drukken. Tot slot heeft ook Klaar Hammenecker nog enkele leuke workshops in petto.

De Voorleesclub

De Voorleesclub, een initiatief van VRT, brengt kinderboeken tot leven in jouw huiskamer. Elke dag leest een bekende mama, opa, nonkel of suikertante een prentenboek voor. Een audiovisueel tussendoortje om letterlijk bij weg te dromen. Onder andere Linde Merckpoel, Joris Hessels, Vic De Wachter, Martine Tanghe en Ann Wauters lezen voor.

Ook voor ouders

Hoewel hal 2 het walhalla is voor kinderen, zijn er ook interessante lezingen voor ouders te bespeuren op het kinderpodium. Zo houdt Isabelle Gielen een lezing bestemd voor ouders en leerkrachten. Doorlopend kunnen kinderen zich uitleven op de tekenwand, kunnen ze op speurtocht naar de smileys-wand of op zoek gaan naar de verschillen op de verschillen-muur. Fans van Geronimo Stilton kunnen zich wagen aan het Geronimo Stilton-spel.

Een mooi overzicht van alle activiteiten voor kinderen vind je via deze link.

Deel :